Любите випічку з фруктами – цей пиріг повинен сподобатися. Основа – ніжний повітряний бісквіт, внизу – соковитий яблучний шар, присмачений пряної корицею, вгорі – ароматні абрикоси з делікатною кислинкою. Таке фруктове супровід ідеально поєднується з сухуватим бісквітом – з’являється недостатня соковитість.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 4 шт.
- Ванілін – 1 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Абрикоси – 5 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Кокосова стружка – 2 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з яблуками та абрикосами? У миску розбиваємо яйця, висипаємо до них цукровий пісок і додаємо ванілін.
Міксером на високій швидкості, збиваємо все разом до отримання пишної, практично білої піни. Етап збивання дуже важливий – від нього залежить пишність майбутнього пирога. В яєчну піну просіваємо борошно і обережно вмішуємо її. Повинно вийти повітряне тісто.
змащуємо Форму для пирога зсередини вершковим маслом. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом – це спростить потім процес вилучення вже готового пирога з форми.
Яблука промиваємо, обсушуємо, зрізаємо з них шкірку і видаляємо насінну коробочку. М’якоть ріжемо на шматочки. Викладаємо нарізані яблука на дно форми, посипаємо корицею.
Викладаємо на яблука замішане тісто, вирівнюємо його. Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половинки і вручну витягаємо кісточку. Також можна використовувати консервовані абрикоси. На тісто викладаємо половинки абрикосів зрізом вниз, зовсім злегка вдавлюємо.
Ставимо форму з майбутнім пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо орієнтовно тридцять п’ять-сорок хвилин до золотистого кольору. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Готовий виріб має трохи підрости і зарум’яниться.
Дістаємо пиріг з духовки, витягаємо з форми, посипаємо кокосовою стружкою, даємо охолонути. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Смачного!