Тісто для вишневого пирога, замішане на кефірі, робить випічку дуже ніжною та м’якою, що до смаку і дітям, і дорослим. Готується пиріг нескладно і завжди виходить навіть у молодих господинь.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 300 гр.
- Кефір – 150 мл
- Цукор-пісок – 0.33 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 120 мл
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Вишня – 400 гр.
- Ванільний цукор – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з замороженої вишнею на кефірі? Спочатку підготуйте в потрібній кількості всі продукти для приготування пирога. Вишні заздалегідь розморозьте, злийте весь сік і ягоди трохи відіжміть, щоб вони не зробили тісто занадто рідким. У посуді для замісу тіста збийте вінчиком яйця з цукром і ваніллю. Кефір трохи підігрійте, розчиніть у ньому соду, перелийте до збитим яйця і перемішайте.
Потім до цієї маси налийте олію і перемішайте ще раз.
В цю рідку основу тесту насипте через сито потрібну кількість борошна.
Віночком або ложкою замісити тісто до однорідного стану. Воно має бути консистенції густої сметани і гладко литися з ложки.
Тісто спробуйте на смак і додайте трохи цукру, адже розморожена вишня досить кисла. Форму для випічки, бажано роз’ємну, намажте маслом. Перелийте в неї замішане тісто і поверх його укладіть підготовлені ягоди.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою.
Пиріг з замороженої вишнею на кефірі готовий. Його остудіть, акуратно вийміть з форми, полийте варенням або будь глазур’ю і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на кефірі Пиріг з замороженої вишнею Пироги Пироги з вишнею