Завжди тримайте в морозильній камері пачку листкового тіста і заморожену полуницю, і боятися нежданих гостей вам не доведеться. Адже пиріг з листкового тіста з замороженою полуницею цієї воістину експрес-рецепт. Гості не встигнуть і оком моргнути, а він вже готовий.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Полуниця заморожена – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 450 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Морозиво (ванільне) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг з замороженою полуницею з листкового тіста, насипте в сковороду заморожену полуницю і нагрійте її на невеликому вогні.
Всипте в неї цукор і помішуйте до того моменту, коли він повністю розчиниться. Якщо у вас солодка полуниця або ж ви любите десерти з кислинкою, сміливо можете зменшити кількість цукру в два рази.
Потім додайте ложку кукурудзяного крохмалю і ретельно перемішайте. Він не дасть витекти полуничною начинкою з пирога при випічці.
Коли полуниця загусне, вимкніть вогонь і залиште остигати готову начинку для пирога.
Злегка листкове тісто розморозьте, аби з ним було зручно працювати. Розкачайте його в прямокутний пласт товщиною близько 3-4 мм на присипаної борошном робочій поверхні. Розгортайте листкове тісто виключно в одному напрямку, щоб при випічці воно краще «підросло».
Пласт тіста розріжте на 2 рівні частини, одну з яких потім наріжте на довгі смужки (робіть вертикальні надрізи) шириною близько 1 див. Вони послужать декором для нашого пирога.
Помістіть цілісний пласт тіста у форму для випічки і акуратно розподіліть його по всій поверхні, не забуваючи сформувати бортики.
Перекладіть в сформовану з листкового тіста основу полуничну начинку і рівномірно розподіліть її.
Зверху на полуничну начинку викладіть смужки з тіста, формуючи з них грати. Потім обріжте все не потрібне з країв і змастіть пиріг яєчним жовтком, для того, щоб при випічці він краще зарум’яниться.
Випікайте пиріг в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 20-25 хвилин.
Готового пирога з листкового тіста з полуницею дайте трохи охолонути і подавайте до столу. До речі, дуже смачно їсти це пиріг з кулькою ванільного морозива.
Смачного!