У моїй родині всі великі поціновувачі випічки з тіста. Але процес приготування таких страв забирає багато часу. З великим бажанням і від усієї душі хочу поділитися чудовим рецептом ледачих пиріжків з капустою, приготованих з лаваша на сковороді. Ледачі пиріжки можуть стати відмінною альтернативою звичайним пиріжків та значно зекономити ваш час.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Лаваш – 2 аркуша
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Морква – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 100 гр.
- Рис білий (варена) – 200 гр.
Процес приготування:
Готувати пиріжки з лаваша з капустою на сковороді легко! Морква гарненько промийте в проточній воді, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем. Овочі викладіть у добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до розм’якшення.
Тим часом білокачанну капусту дрібно нарубіть гострим ножем.
Подрібнену капусту викладіть до обсмаженою овочам, додайте необхідну кількість рису, попереднього відвареного в підсоленій воді. Постійно помішуючи, обсмажте начинку 10 хвилин. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
Зелень, яка є в наявності, ретельно вимийте, обсушіть і подрібніть ножем, потім подзвоніть в начинку.
В глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте борошно пшеничне та необхідну кількість питної води. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою виделки або віночка.
Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових прямокутних частин. Я зазвичай розрізаю лист на 6-8 частин залежно від розміру лаваша. На кожну частину лаваша викласти капустяну начинку і загніть бокові сторони всередину.
Потім акуратно сформуйте конвертики.
Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлені пиріжки, попередньо зануривши їх у кляр, обсмажте до хрусткої скоринки апетитною з одного боку.
Потім акуратно переверніть на іншу сторону, і обсмажте з другої сторони.
Готові пиріжки викладіть на тарілку, попередньо застеливши її паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло. Після чого перекладіть пиріжки з лаваша з капустою на тарілку або блюдо для подачі і пригощайте гостей.
Отримуйте задоволення від результату своїх кулінарних здібностей!
Лаваш з начинкою Пиріжки з лаваша Пиріжки з лаваша на сковороді Рулет з лаваша