У моїй родині всі великі поціновувачі випічки з тіста. Але процес приготування таких страв забирає багато часу. З великим бажанням і від усієї душі хочу поділитися чудовим рецептом ледачих пиріжків з капустою, приготованих з лаваша на сковороді. Ледачі пиріжки можуть стати відмінною альтернативою звичайним пиріжків та значно зекономити ваш час.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Лаваш – 2 аркуша
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вода – 100 гр.
  • Рис білий (варена) – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати пиріжки з лаваша з капустою на сковороді легко! Морква гарненько промийте в проточній воді, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем. Овочі викладіть у добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до розм’якшення.

Тим часом білокачанну капусту дрібно нарубіть гострим ножем.

Подрібнену капусту викладіть до обсмаженою овочам, додайте необхідну кількість рису, попереднього відвареного в підсоленій воді. Постійно помішуючи, обсмажте начинку 10 хвилин. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

Зелень, яка є в наявності, ретельно вимийте, обсушіть і подрібніть ножем, потім подзвоніть в начинку.

В глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте борошно пшеничне та необхідну кількість питної води. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою виделки або віночка.

Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових прямокутних частин. Я зазвичай розрізаю лист на 6-8 частин залежно від розміру лаваша. На кожну частину лаваша викласти капустяну начинку і загніть бокові сторони всередину.

Потім акуратно сформуйте конвертики.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлені пиріжки, попередньо зануривши їх у кляр, обсмажте до хрусткої скоринки апетитною з одного боку.

Потім акуратно переверніть на іншу сторону, і обсмажте з другої сторони.

Готові пиріжки викладіть на тарілку, попередньо застеливши її паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло. Після чого перекладіть пиріжки з лаваша з капустою на тарілку або блюдо для подачі і пригощайте гостей.

Отримуйте задоволення від результату своїх кулінарних здібностей!

Лаваш з начинкою Пиріжки з лаваша Пиріжки з лаваша на сковороді Рулет з лаваша