Конвертики з фаршем з лаваша, приготовані на сковороді, замінять повноцінний сніданок або вечерю, а також стануть чудовим доповненням до дружніх посиденьок. Конвертики з лаваша значно заощадять ваш вільний час і порадують своїми неперевершеними смаковими якостями вас і ваших близьких.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лаваш вірменський – 2 аркуша
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сметана – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати конвертики з фаршем з лаваша на сковороді просто! Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, потім подрібніть ножем. Печериці акуратно очистіть від шкірки, при необхідності сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу або промокніть паперовими рушниками, і наріжте кубиками.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте необхідну кількість рослинного масла, викладіть цибулю і печериці. Обсмажте до золотистого кольору і повного випаровування утворився соку, періодично помішуючи.

Тим часом займіться приготуванням соусу. Необхідну кількість сметани викладіть в миску, посоліть і поперчіть, а потім добре перемішайте.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте необхідну кількість рослинного масла, викладіть м’ясний фарш, посоліть. Обсмажте до повного випаровування утворився соку, періодично помішуючи лопаткою.

Обсмажений фарш викладіть в сковороду до печерицям, залийте приготовленим соусом, ретельно перемішайте і готуйте на мінімальному вогні під кришкою приблизно 7-10 хвилин.

Листи вірменського лаваша розділіть на кілька однакових частин. На край кожної частини лаваша викладіть приготовлену начинку і скрутіть лаваш трикутними конвертиками.

Скориставшись силіконової пензликом, змастіть конвертики з лаваша попередньо збитим курячим яйцем. Сковороду поставте на помірний вогонь, і обсмажте конвертики до апетитної золотистої скоринки з двох сторін на сухій сковороді.

Гарячі конвертики з лаваша з фаршем подавайте на стіл порційно.

Насолоджуйтеся хрусткою і соковитою закускою!

Закуски з лаваша Конвертики з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками Трикутники з лаваша Трикутники з лаваша з начинкою на сковороді