Що ж робити, коли гості на порозі, а до чаю нічого немає. Цей десерт стане вашим фаворитом не тільки за його смак, але і за час, витрачений на його приготування. Всього 10-15 хвилин і ніжний ароматний пиріг на столі. Щоб шарлотка напевно вдалася потрібно використовувати силіконову або скляну форму.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яблука – 0.5 кг
Процес приготування:
Як приготувати пишну шарлотку з яблуками в мікрохвильовці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Дістаньте охолоджені яйця з холодильника і збийте їх міксером разом з цукровим піском. З допомогою силіконової лопатки вмішайте в кілька прийомів просіяне борошно знизу вгору, щоб яєчна маса не опало.
Яблука добре помийте, очистіть від серцевин і шкірки, наріжте тонкими скибочками. Очищати шкірку необов’язково.
Нарізані яблука викладіть на дно форми, і залийте приготованим тестом.
Форму акуратно помістіть в мікрохвильову піч на 7-10 хвилин при потужності 800 Вт. Після звукового сигналу акуратно вийміть форму з мікрохвильової печі і дайте постояти пару хвилин. Перемістіть шарлотку на тарілку. Прикрасити можна цукровою пудрою або корицею. Але можна і не прикрашати, це вже справа смаку.
Заваріть ароматний чай і кличте гостей до столу насолоджуватися домашньою випічкою.