Сьогодні я хочу поділитися своїм фаворитом серед солодких заготовок на зиму, простим і легким рецептом натурального фруктового пюре з груш і яблук на зиму, з яким впорається навіть починаюча господиня. Фруктове пюре не містить рафінованого цукру, тому його можна вживати навіть маленьким діткам.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Яблука – 1 кг

Процес приготування:

Готувати пюре з груш і яблук на зиму легко! Перш за все зважте необхідну кількість груш і яблук. Вибирайте соковиті і стиглі яблука і груші. Ретельно вимийте фрукти в холодній проточній воді з використанням щітки для миття овочів і фруктів.

Підготовлені яблука і груші обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, потім очистіть їх від насіння і серцевини і наріжте середніми за розміром шматочками. Фрукти викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала фрукти, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин.

Проварені фрукти злийте через друшляк, а потім протріть через дрібне сито. Якщо фрукти ви попередньо очищені від шкірки, тоді можна скористатися заглибним блендером і фрукти подрібнити до однорідної гладкої консистенції.

Подрібнену фруктову масу викладіть в каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Прокип’ятіть грушево-яблучне пюре кілька хвилин. Банки ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструльці.

Гаряче пюре з груш і яблук розкладіть по стерильним банкам, і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому стані до повного охолодження на добу, потім перемістіть банки в темне прохолодне місце – в підвал або комору.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму