Сьогодні я хочу поділитися рецептом натурального корисного пюре з груш і яблук без стерилізації на зиму. Фруктове пюре, приготовлене таким способом, зберігає досить велику кількість вітамінів і мінералів. Так як пюре не містить цукру, то таке частування можна включати в раціон дітей.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Готувати пюре з груш і яблук без стерилізації на зиму легко! Відміряйте необхідну кількість стиглих і соковитих груш і яблук.
Ретельно вимийте фрукти в холодній проточній воді з використанням щітки для миття овочів і фруктів. Підготовлені фрукти обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, потім очистіть їх від насіння і серцевини і наріжте середніми за розміром шматочками, викладіть в каструлю з товстим дном.
Влийте необхідну кількість холодної питної води.
Каструлю з фруктами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько години, періодично помішуючи, щоб фрукти не пригоріли.
Проварені фрукти зніміть з вогню і трохи остудіть, потім протріть через дрібне сито або скористайтеся заглибним блендером і подрібніть фрукти до однорідної гладкої консистенції прямо у каструлі. Після чого поставте на середній вогонь.
Фруктову масу доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Додайте лимонну кислоту, ретельно перемішайте. Прокип’ятіть грушево-яблучне пюре 7-10 хвилин. Банки мити в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструльці.
Гаряче пюре з груш і яблук розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутати теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження на добу, потім перемістіть банки в темне прохолодне місце – в підвал або комору.
Приємного апетиту!
Пюре з груш на зиму