Восени в період зимових заготовок я намагаюся закатати не тільки овочеві салати і закуски, але і корисні ласощі та частування. Сьогодні я хочу запропонувати рецепт пюре з груш і яблук без цукру на зиму. Корисний десерт принесе вам незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Груша – 1,5 кг
  • Вода – 500 мл
  • Яблука – 1,5 кг

Процес приготування:

Готувати пюре з груш і яблук без цукру на зиму легко! Насамперед відберіть необхідну кількість соковитих, стиглих груш і яблук. Ретельно вимийте фрукти в холодній проточній воді з використанням щітки для миття овочів і фруктів. Підготовлені яблука і груші обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, або скористайтеся паперовими рушниками.

Підготовлені фрукти очистіть від насіння і серцевини і наріжте середніми за розміром шматочками. А потім викладіть в металевий посуд з товстим дном, залити необхідною кількістю холодної питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть приблизно 25 хвилин при закритій кришці.

Проварені фрукти значно зменшаться в обсягах.

Фруктову масу трохи остудіть, а потім частинами викладіть на дрібне сито.

Проварену фруктову масу протріть через сито. Якщо фрукти ви попередньо очищені від шкірки, тоді можна скористатися заглибним блендером і фрукти подрібнити до однорідної гладкої консистенції.

Протерту через сито фруктову масу викладіть в каструлю з товстим дном.

З допомогою заглибного блендера доведіть фруктове пюре до однорідної гладкої консистенції, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Прокип’ятіть грушево-яблучне пюре кілька хвилин. Банки мити в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним способом. Кришки обдайте окропом.

Гаряче пюре з груш і яблук без цукру розкладіть по стерильним банкам.

А потім загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки з фруктовим пюре переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому стані до повного охолодження на добу, потім перемістіть банки в темне прохолодне місце – у льох, підвал або комору.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму