Хочу поділитися рецептом смачного, ароматного і швидкого у приготуванні пюре з груш з лимонною кислотою на зиму. Пюре виходить з густою однорідною консистенцією, і його можна використовувати в якості начинки або просочення для домашньої випічки, а також в якості самостійного частування.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Груша – 500 гр.
- Лимонна кислота – 0,25 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Як почати готувати пюре з груш з лимонною кислотою на зиму? Відберіть необхідну кількість соковитих стиглих груш і добре вимийте їх в прохолодною проточною водою з допомогою щітки для миття фруктів, обсушити кухонним рушником, очистіть від насіння і серцевини і наріжте середніми за розміром кубиками.
Потім викладіть в каструлю з товстим дном, влийте воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин.
Проварені фрукти подрібніть до стану однорідної гладкої консистенції прямо в каструлі, скориставшись заглибним блендером.
Додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти, ретельно перемішайте.
Знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Прокип’ятіть грушеве пюре кілька хвилин.
Банки ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом.
Гаряче пюре з груш розкладіть по стерильним банкам, і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником.
Залиште в такому вигляді до повного охолодження на 12 годин, потім перемістіть банки в темне прохолодне місце – у льох, підвал або комору.
Приємного апетиту!
Пюре з груш на зиму