У сезон овочів немає нічого краще, ніж приготувати корисний і ситний обід з них для всієї родини. Рагу з баклажанами, картоплею та м’ясом вбирає в себе найкраще з сезонних овочів. Разом з тим це страви таке смачне і поживне, що відірватися від нього дійсно практично неможливо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловиче філе – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кабачки – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати рагу з баклажанами і картоплею та м’ясом просто! Баклажани помити, просушити, нарізати кубиками. Викласти в миску, трохи посолити і залишити баклажани на деякий час, щоб пішла гіркота.
Картоплю і кабачок помити, очистити і нарізати кубиками.
Моркву, цибулю і перець очистити і нарізати соломкою.
Часник очистити і дрібно нарізати.
Зелень помити, просушити на кухонному рушнику і дрібно порубати.
Розігріти казан з олією.
Філе яловичини вимити, просушити на паперовому рушнику і нарізати на невеликі шматочки.
Обсмажити філе в казані до напівготовності.
Потім посолити м’ясо, оправити у казан картоплю і моркву. Тушкувати 5 хвилин.
Після додати в казан цибулю, перець і часник.
За смаком всипати в рагу спеції, перемішати і тушкувати на середньому вогні близько 10 хвилин.
Потім відправити в казан кабачок і баклажани (з яких попередньо потрібно злити утворилася рідина). Все акуратно перемішати. Тушкувати 5 хвилин.
Помідори вимити, нарізати дрібно. Додати помідори в рагу, перемішати. Накрити казан кришкою і на повільному вогні томити рагу до повної готовності.
Подавати рагу з баклажанами, картоплею та м’ясом, попередньо посипавши кожну порцію зеленню. Приємного апетиту!
Овочеве рагу Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з кабачків і перцем Овочеве рагу з м'ясом і баклажанами Овочеве рагу з помідорами