Овочеве рагу – ароматне і смачне блюдо. Рагу можна приготувати з будь-яких овочів. Я пропоную приготувати рагу з баклажанами і м’ясом. Блюдо виходить ситним і поживним. Таке блюдо стане відмінним варіантом для сімейного обіду і навіть званої вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • М’ясо – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Баклажан – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Приступимо до приготування рагу з баклажанами і м’ясом. Першим ділом м’ясо вимийте і обсушіть його паперовими рушниками. Вимите і обсушенное м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.

Ретельно вимийте баклажани і моркву. Морква обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими півкільцями. Баклажани наріжте невеликими скибочками. Моркву наріжте кружечками.

Глибоку сковороду з металевими ручками добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного і вершкового масла. Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і нарізане м’ясо, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин до золотавої скоринки.

Потім додайте нарізану моркву, періодично помішуючи, варіть 5-7 хвилин.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте невеликими шматочками. Нарізаний болгарський перець і баклажани додайте в сковороду. Добре перемішайте і готуйте приблизно 5-7 хвилин.

Додайте необхідну кількість хмелі-сунелі, солодкої паприки, чорного меленого перцю і солі. Ретельно перемішайте.

Помідори ретельно вимийте і помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку, видаліть плодоніжку. Потім натріть їх на крупній тертці. Помідори вилийте в сковороду до решти інгредієнтів

Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера, дрібної терки або нарубіть гострим ножем. Додати в рагу і ретельно перемішайте.

зніміть Сковороду з вогню, накрийте фольгою, поставте в розігріту духовку до 170 градусів і готуйте 30 хвилин. Зелень ретельно промийте, обсушіть і подрібніть. Готове овочеве рагу вийміть з духовки, подавайте порційно, прикрасивши свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з помідорами