Овочеве рагу – ароматне і смачне блюдо. Рагу можна приготувати з будь-яких овочів. Я пропоную приготувати рагу з баклажанами і м’ясом. Блюдо виходить ситним і поживним. Таке блюдо стане відмінним варіантом для сімейного обіду і навіть званої вечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- М’ясо – 300 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Баклажан – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Приступимо до приготування рагу з баклажанами і м’ясом. Першим ділом м’ясо вимийте і обсушіть його паперовими рушниками. Вимите і обсушенное м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.
Ретельно вимийте баклажани і моркву. Морква обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими півкільцями. Баклажани наріжте невеликими скибочками. Моркву наріжте кружечками.
Глибоку сковороду з металевими ручками добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного і вершкового масла. Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і нарізане м’ясо, періодично помішуючи, обсмажте пару хвилин до золотавої скоринки.
Потім додайте нарізану моркву, періодично помішуючи, варіть 5-7 хвилин.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте невеликими шматочками. Нарізаний болгарський перець і баклажани додайте в сковороду. Добре перемішайте і готуйте приблизно 5-7 хвилин.
Додайте необхідну кількість хмелі-сунелі, солодкої паприки, чорного меленого перцю і солі. Ретельно перемішайте.
Помідори ретельно вимийте і помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку, видаліть плодоніжку. Потім натріть їх на крупній тертці. Помідори вилийте в сковороду до решти інгредієнтів
Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера, дрібної терки або нарубіть гострим ножем. Додати в рагу і ретельно перемішайте.
зніміть Сковороду з вогню, накрийте фольгою, поставте в розігріту духовку до 170 градусів і готуйте 30 хвилин. Зелень ретельно промийте, обсушіть і подрібніть. Готове овочеве рагу вийміть з духовки, подавайте порційно, прикрасивши свіжою дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з помідорами