Рагу з капустою і картоплею має збалансований смак, тому його часто готують без м’яса і подають як самостійну страву. З роллю гарнір до м’ясних або рибних страв подібне рагу також відмінно впорається. Головний секрет приготування смачного рагу з капустою і картоплею – використання спецій, які роблять смак найбільш гармонійним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 5 шт.
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 0.25 ч. л.
- Вода – 1 ст.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати рагу з капустою і картоплею, картоплю очистити, промити під проточною водою і нарізати великими часточками.
Очищений ріпчасту цибулю подрібніть на обробній дошці з допомогою ножа.
Моркву необхідно очистити, промити і потім натерти на крупній тертці.
В казан або каструлю наливаємо трохи рослинного масла, обсмажуємо спочатку цибулю, потім приєднуємо моркву. Обсмажуємо овочі до рум’яного кольору.
Після цього відправляємо до обсмаженою овочам нарізаний раніше картоплю, все перемішуємо і тримаємо на вогні 8-10 хвилин.
Наступний крок – в склянці води необхідно розвести цукровий пісок і томатну пасту. Додаємо заливку до овочів, приправляємо спеціями і сіллю, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
Шаткуємо капусту, подрібнюємо очищений часник і через час відправляємо їх в ємність з іншими овочами. Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою 20 хвилин. Готове рагу прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Овочеве рагу Овочеве рагу в каструлі Овочеве рагу з капустою Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу ПП