Рагу з овочів з грибами – ситне і водночас легка страва, що підходить для сімейного обіду або вечері. Таке блюдо зігріє у холодну погоду і підніме настрій! З овочами можна експериментувати, використовуючи різні їх комбінації. Грибна нотка зробить рагу більш ароматним і насиченим смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Картопля – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Петрушка – 0,5 пучків
- Кріп – 0,5 пучків
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати рагу з овочів з грибами легко! Моркву і ріпчасту цибулю треба очистити і порізати дрібним кубиком.
Далі обсмажуємо цибулю з морквою на розігрітій сковороді з рослинним маслом до м’якості і золотавості.
Кабачок і баклажан ретельно промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Картопля очищаємо, промиваємо, крупно нарізаємо і відварюємо до напівготовності.
Обсмажені моркву з цибулею перекладаємо в каструлю з картоплею.
Туди ж відправляємо і кабачок з баклажаном. Тушкуємо овочі на помірному вогні до м’якості.
Печериці слід промити, нарізати пластинками і обсмажити на олії до рум’яності.
Болгарський перець промийте і наріжте дрібним кубиком, попередньо зрізавши видаливши плодоніжку і внутрішні насіння.
Очищений від лушпиння часник наріжте тонкими пластинками.
Петрушку і кріп промити, обсушити і дрібно поріжте.
готуються овочі додаємо болгарський перець, часник, рубану зелень і обсмажені шампіньйони. Приправляємо блюдо меленим перцем і сіллю. Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо на мінімальному вогні 5-10 хвилин.
Рагу з овочів з грибами готово! Розкладайте страву по тарілках і приступайте до частування!
Приємного вам апетиту!
Кабачки з баклажанами Кабачки з баклажанами на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу з картоплею і баклажанами Страви з кабачків