Окрошка на сироватці подається охолодженою і містить в собі велику кількість овочів, які не піддаються термічній обробці, а значить, зберігають всі свої корисні властивості. Холодна окрошка – відмінний варіант для обіднього меню у спекотний літній день.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молочна сироватка – 1 л
  • Варена ковбаса – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати річну окрошку на сироватці? Яйця і картоплю заздалегідь зваріть до готовності.

Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи, дрібно наріжте.

Огірки помийте, наріжте дрібними кубиками. Перевірте, якщо шкірка гірчить, то зріжте її.

Варену картоплю наріжте кубиками, додайте його в каструлю до огірків і яйцям.

З вареної ковбаси зніміть шкірку і наріжте також дрібно, як і інші інгредієнти.

Зелень помийте і нарубаєте ножем, покладіть в каструлю. Всі інгредієнти перемішайте.


Залийте нарізані продукти холодної сироваткою, додайте сметану і лимонний сік, добре перемішайте – окрошка готова. До столу окрошку подавайте обов’язково охолодженою.

Приємного апетиту!

Окрошка Окрошка з лимонною кислотою Окрошка класична Окрошка на сироватці з ковбасою Окрошка на сметані з ковбасою Російська окрошка