Окрошка на сироватці подається охолодженою і містить в собі велику кількість овочів, які не піддаються термічній обробці, а значить, зберігають всі свої корисні властивості. Холодна окрошка – відмінний варіант для обіднього меню у спекотний літній день.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молочна сироватка – 1 л
- Варена ковбаса – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сметана – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати річну окрошку на сироватці? Яйця і картоплю заздалегідь зваріть до готовності.
Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи, дрібно наріжте.
Огірки помийте, наріжте дрібними кубиками. Перевірте, якщо шкірка гірчить, то зріжте її.
Варену картоплю наріжте кубиками, додайте його в каструлю до огірків і яйцям.
З вареної ковбаси зніміть шкірку і наріжте також дрібно, як і інші інгредієнти.
Зелень помийте і нарубаєте ножем, покладіть в каструлю. Всі інгредієнти перемішайте.
Залийте нарізані продукти холодної сироваткою, додайте сметану і лимонний сік, добре перемішайте – окрошка готова. До столу окрошку подавайте обов’язково охолодженою.
Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка з лимонною кислотою Окрошка класична Окрошка на сироватці з ковбасою Окрошка на сметані з ковбасою Російська окрошка