Сьогодні представляю вашій увазі рецепт рогаликів з повидлом з дріжджового тіста на молоці в духовці. Пишні рогалики з рум’яною скоринкою будуть бажаним десертом до будь-якого чаювання – як в домашньому колі, так і з гостями. Вигляд у такий випічки настільки привабливий і привабливий, що не відмовляться навіть ті, хто зі здобою на «ви». Головний секрет вдалих рогаликів включається в себе кілька моментів: хороша розстоювання тіста, правильно обрана начинка і акуратність при формуванні заготовок. Всі ці кроки докладно описані в даному рецепті в супроводі фото – все вийде!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 75 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Повидло – 100 гр.
- Кунжут для посипання
- Яйце – для змазування
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати рогалики з повидлом з дріжджового тіста на молоці в духовці, робимо опару. Для цього молоко покласти в миску і нагріваємо до теплого стану.
Додаємо одну столову ложку цукрового піску, дві столові ложки борошна і зазначена кількість сухих дріжджів.
Віночком змішуємо всі разом до повної однорідності.
Залишаємо опару в теплому місці на п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб дріжджі активувалися, і маса трохи збільшилася в обсязі.
До неї опарі розбиваємо яйце, додаємо залишився цукровий пісок і сіль, перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно, замішуємо м’яке тісто.
В кінці замісу додаємо м’яке вершкове масло і добре вмішуємо його в загальну масу.
Скачуємо отримане тісто в гладкий кулю, покласти його в миску і затягуємо харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на одну-півтори години. Після вистоювання тісто має збільшитися вдвічі.
Після підйому тісто злегка обминаємо і розбираємо на дванадцять рівних шматочків. Кожен шматочок спочатку скачуємо в гладкий кульку, а потім розтягуємо в довгий овал. Можна робити це за допомогою качалки або руками. Розмір овалу – приблизно з долоню.
На край тіста викладаємо трохи густого повидла – воно повинно легко закритися цим краєм. Добре обжимаем одержаний півколо з повидлом, як на фото. Якщо ви сумніваєтеся в тому, що повидло не буде витікати при випічці, можна попередньо змішати його з крохмалем (на 100 гр. повидла – 1 ч. л. крохмалю)
що Залишився вільним тісто надрізаємо на п’ять-шість смужок. Півколо з начинкою загортаємо у смужки і злегка згинаємо – формуємо рогалик.
Деко змащуємо тонким шаром рослинного масла або застеляємо промасленим пергаментом.
Викладаємо на нього сформовані укласти на відстані один від одного – при випічці вони збільшаться в об’ємі. Залишаємо заготовки на деку для підйому на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього змащуємо їх поверхню збитим яйцем, щоб надати глянець.
Поки тісто вологе від змазування, посипаємо його кунжутом.
Духовку завчасно розігріваємо до 180 градусів.
Лист з рогаликами ставимо вже в гарячу духовку і випікаємо протягом двадцяти – двадцяти п’яти хвилин до рум’яної скоринки. Готові рогалики дістаємо з духовки і перекладаємо їх з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо на стіл в гарячому або охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Рогалики