Розсольник з куркою і маринованими огірками – відмінний варіант гарячого першого страви для господинь, у яких немає часу для готування. Розсольник можна приготувати про запас на кілька днів вперед, він може стояти в холодильнику 3-4 дні. Від цього він стає більш насиченим і смачніше. Суп виходить дуже смачним і ситним. Незвичайний інгредієнт – консервована квасоля, чудово поєднується з іншими продуктами.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Квасоля консервована – 350 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Огірки мариновані – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Моркву – 180 гр.
- Селера – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Для бульйону: –
- Курка – 1.2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Цибуля порей – 0.33 пучків
- Часник – 4 зуб.
- Морква – 3 шт.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Сіль – за смаком
- Вода питна – 2.5 – 3 л
Процес приготування:
Помийте курку, поріжте на частини і перекладіть в каструлю.
Ріпчасту цибулю промийте, але не очищайте. Лушпиння додасть бульйону красивий колір. Зелене листя цибулі-порею наріжте смужками, очистіть часник. Підготовлені овочі перекладіть в каструлю з куркою.
Три невеликих моркви добре промийте, покладіть в каструлю. Додайте кілька лаврових листочків, корінь петрушки і кілька горошин чорного перцю.
У каструлю налийте холодної води 2,5-3 літри. Додайте сіль за смаком.
Доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну. Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні протягом 1 години.
З каструлі дістаньте курку. Бульйон процідіть через сито. Овочі з бульйону вам більше не знадобляться.
Підготуйте овочі для розсольнику. Картопля очистіть і наріжте на кубики середньої величини.
Селера добре промийте і наріжте кубиками.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
Моркву очистіть і натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.
Мариновані огірки натріть на крупній тертці або наріжте кубиками.
Відкрийте банку консервованої квасолі, злити рідину в окрему ємність.
У велику каструлю з товстим дном налийте невелику кількість рослинного масла для обсмажування овочів. По черзі перекладіть селеру, моркву, цибулю в каструлю і обсмажте на великому вогні до розм’якшення. Потім перекладіть підготовлений картопля і залийте курячим бульйоном, варіть 20 хвилин. Додайте квасолю, мариновані огірки, спеції і варіть ще 15 хвилин.
Гарячий розсольник подавайте до столу прикрасьте рубаною зеленню і сметаною.
Насолоджуйтеся смачною ароматною розсольником!