Розсольник – традиційне старорусское блюдо, яке не втрачає своєї популярності і по сей день. Існує безліч варіантів приготування розсольнику, але незмінний інгредієнт завжди – солоні огірки. Саме вони надають супу характерний насичений смак. Сьогодні будемо готувати суп з рисом в мультиварці – це дуже зручно і смачно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Рис білий – 0.33 мультистаканов
- Свинина – 250 – 300 гр.
- Розсіл огірковий – 200 мл
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сметана – за смаком
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування розсольнику з рисом в мультиварці? Готуємо овочі для розсольнику: моркву і цибулю чистимо і промиваємо.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву треба натерти на крупній тертці.
В каструлю мультиварки наливаємо олію. Висипаємо нарізану цибулю і натерту моркву, все змішуємо і натискаємо режим «Випічка». Готуємо двадцять хвилин.
Поки овочі пассеруются, займемося м’ясом. Його потрібно промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
Солоні огірки дрібно нарізаємо або натираємо на крупній тертці.
Картоплю чистимо, промиваємо і подрібнюємо дрібними кубиками.
Нарізане м’ясо викладаємо в чашу мультиварки до цибулі з морквою, перемішуємо і закриваємо кришку.
Рис промиваємо до прозорої води. Тим часом програма «Випічка» вже має завершитися. Відкриваємо каструлю і додаємо нарізану картоплю, рис, огірки, сіль, перець, лавровий лист. Суміш заливаємо водою, трохи не доходячи до рівня позначки в чаші, так як потрібно залишити місце для огіркового розсолу. Закриваємо кришкою і ставимо режим «Суп».
За п’ять-десять хвилин до закінчення програми додаємо в чашу огірковий розсіл і даємо програмі завершити роботу.
По завершенні приготування висипаємо в чашу дрібно нарізану зелень і даємо рассольнику трохи настоятися, придбати насичений смак.
Як варіант, можна подати розсольник, розклавши на поверхні тонкі скибочки солоних огірків, і прикрасити суп сметаною.
Приємного апетиту!
Новости