Розсольник – традиційне старорусское блюдо, яке не втрачає своєї популярності і по сей день. Існує безліч варіантів приготування розсольнику, але незмінний інгредієнт завжди – солоні огірки. Саме вони надають супу характерний насичений смак. Сьогодні будемо готувати суп з рисом в мультиварці – це дуже зручно і смачно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Рис білий – 0.33 мультистаканов
  • Свинина – 250 – 300 гр.
  • Розсіл огірковий – 200 мл
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сметана – за смаком
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування розсольнику з рисом в мультиварці? Готуємо овочі для розсольнику: моркву і цибулю чистимо і промиваємо.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Моркву треба натерти на крупній тертці.

В каструлю мультиварки наливаємо олію. Висипаємо нарізану цибулю і натерту моркву, все змішуємо і натискаємо режим «Випічка». Готуємо двадцять хвилин.

Поки овочі пассеруются, займемося м’ясом. Його потрібно промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.

Солоні огірки дрібно нарізаємо або натираємо на крупній тертці.

Картоплю чистимо, промиваємо і подрібнюємо дрібними кубиками.

Нарізане м’ясо викладаємо в чашу мультиварки до цибулі з морквою, перемішуємо і закриваємо кришку.

Рис промиваємо до прозорої води. Тим часом програма «Випічка» вже має завершитися. Відкриваємо каструлю і додаємо нарізану картоплю, рис, огірки, сіль, перець, лавровий лист. Суміш заливаємо водою, трохи не доходячи до рівня позначки в чаші, так як потрібно залишити місце для огіркового розсолу. Закриваємо кришкою і ставимо режим «Суп».

За п’ять-десять хвилин до закінчення програми додаємо в чашу огірковий розсіл і даємо програмі завершити роботу.

По завершенні приготування висипаємо в чашу дрібно нарізану зелень і даємо рассольнику трохи настоятися, придбати насичений смак.

Як варіант, можна подати розсольник, розклавши на поверхні тонкі скибочки солоних огірків, і прикрасити суп сметаною.

Приємного апетиту!

Новости