Перед вами рецепт дуже смачного розсольнику зі свининою. Такий розсольник завжди виходить наваристим і густим. Це дуже популярне блюдо, яке обов’язково сподобається всій вашій родині.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 3 л
  • Свинина – 250 гр.
  • Рис білий – 3 ст. л.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Розсіл огірковий – 250 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – 4 за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – для прикраси
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати розсольник зі свининою? Свинину промийте. Потім поріжте на дрібні шматочки і відправте в каструлю з водою. Варіть на сильному вогні до того, як закипить. Після цього зменшіть вогонь, зніміть піну, яка утворилася на бульйоні і посоліть. Варити м’ясо слід не менше 30 хвилин.

Підготуйте необхідну кількість рисової крупи, промийте її з допомогою сита.

Візьміть картоплю, почистіть його, промийте. Поріжте очищений картопля зручним для вас чином.

Порізану картоплю разом з рисовою крупою поміщаємо в киплячий бульйон. Все це варіть протягом 20 хвилин на маленькому вогні.

Готуємо солоні огірки. Поріжте їх невеликими шматочками.

Почистіть і вимийте ріпчасту цибулю та моркву. Покришіть їх (для моркви можна використовувати крупну тертку). Поставте сковороду на плиту, влийте рослинне масло і обсмажуйте на ньому нарізані цибулю і моркву. Коли овочі придбають м’якість, всипте до них солоні огірки. Всі компоненти тушкуйте разом на помірному вогні близько 7 хвилин.

в сковороду До овочів додайте томатну пасту, потім влийте огірковий розсіл і невелика кількість вариться бульйону. Тушкуйте заправу для розсольника на маленькому вогні 5 хвилин. Не забуваємо посолити і додати цукровий пісок.

Як тільки буде готове м’ясо, викладаємо тушковані овочі в каструлю. Для особливого аромату додаємо в суп лавровий лист і універсальну приправу. Очищаємо зубчик часнику, подрібнюємо його і також додаємо в каструлю. Після з’єднання всіх компонентів, поваріть суп ще 10 хвилин. Після цього вимкніть газ і залиште його на теплій плиті на 15 хвилин для настоювання.

Розсольник зі свининою готовий. Розливайте його по тарілках, до столу подавайте зі сметаною і зеленню. Це додасть освіжаючий смак готового блюда.

Приємного апетиту!

Новости