Розсипчастий плов з куркою в казані на плиті простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців!. Кулінарна ідея підходить для обідів і вечерь. Оцініть цікавий рецепт, завдяки якому ви отримаєте ароматне і розсипчасте блюдо.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Рис білий – 4 склянки
- Курка – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Зіра – 0,5 ст. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Часник – 2 головки
- Айва – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Готувати розсипчастий плов з куркою в казані на плиті просто!Промиваємо курку і розділяємо її на невеликі частини.
Чистимо моркву і нарізаємо її тоненькими брусочками.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
Айву можна розділити на чотири частини. Видаляємо серцевину.
З головок часнику прибираємо тільки верхню лушпиння.
Ставимо казан на плиту. Вливаємо в нього рослинне масло і викладаємо спочатку цибулю.
Через пару хвилин додаємо курку і моркву. Вливаємо трохи води і додаємо сіль. Готуємо близько 10 хвилин.
В цей час промиваємо рис. Проста процедура зробить готовий продукт більш розсипчастим.
Повертаємося до казану. Сюди додаємо головки часнику, стручок гострого перцю і всі інші спеції, крім куркуми. Розмішуємо і готуємо на повільному вогні ще 10 хвилин.
Далі додаємо айву і куркуму, всипаємо рис і заливаємо продукти кип’яченою водою.
Закриваємо кришкою і тушкуємо близько 30 хвилин.
Після готовності, даємо страві трохи настоятися і тільки потім перемішуємо його.
Готово! Розсипчастий плов з куркою можна викладати на тарілки і подавати до столу!
Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані на плиті Плов з круглозерним рисом Плов з куркою Плов з куркою в казані на плиті Плов з куркумою Розсипчастий плов з куркою