Апетитний розсипчастий плов зі свининою можна приготувати в домашніх умовах в каструлі. Такий спосіб стане відмінною альтернативою класичного казана. Спробуйте блюдо для вашого обіднього меню.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 800 гр.
- Рис білий – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – 0,5 ст. л.
- Барбарис – за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Рецепт розсипчастого плову з свинини в каструлі на плиті простий у приготуванні! Підготуємо продукти для плову. Свинину розморожуємо і промиваємо під водою, овочі очищаємо від шкірки.
Ділимо м’ясо на дрібні шматочки, потім обсмажуємо до яскравого рум’янцю в рослинному маслі.
Перекладаємо м’ясо зі сковороди в каструлю. Плиту не вимикаємо.
Кладемо рис в розпечену сковороду. Розмішуємо його і прогріваємо 1-2 хвилини. Така дія зробить блюдо розсипчастим.
Тим часом наповнюємо каструлю овочами. Цибулю і моркву ріжемо крупно.
Накриваємо овочі прогрітим рисом. Додаємо барбарис, сіль і приправу для плову.
Заливаємо вміст холодною водою. Доводимо заготовку до кипіння, після тримаємо її на слабкому вогні 25 хвилин.
Розмішуємо готову страву і ділимо його на порції. Можна подавати до столу!
Плов Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з м'ясом в каструлі Плов зі свининою Узбецький плов зі свининою