Рубані котлети з курячої грудки – швидкий і смачний варіант для обіднього столу. Вони дуже просто готуються, а сам процес не завдає зайвого клопоту. М’ясне блюдо робиться без використання м’ясорубки з найпростіших інгредієнтів. На виході у Вас виходять ніжні котлетки з м’яким смаком, які відмінно поєднуються з будь-якими овочами, макаронними виробами або кашами.
Порада: борошно додається за бажанням. Вона допомагає котлет не розвалитися під час смаження. Також у фарш можна додати улюблені приправи і спеції за смаком.
Порада: краще робити котлети більш плоскими, так вони швидше просмажаться.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати рубані котлети з філе курячих грудок з майонезом? Беремо куряче філе і промиваємо його під теплою водою. Висушуємо за допомогою паперових рушників, а потім дрібно нарізаємо за допомогою ножа або кухонних ножиць.
Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю і також дрібно його шаткуємо. Чим дрібніше будуть шматочки, тим краще вони просмажаться і промаринуются.
Ретельно перемішуємо перші підготовлені інгредієнти між собою.
Додаємо вказану кількість майонезу і знову перемішуємо основу для котлет. Вона повинна вийти дуже густий. Викладаємо фарш на півгодини-годину в холодильник.
Після закінчення часу у фарш розбиваємо яйце, борошно, солимо за смаком і все перемішуємо.
Нагріваємо сковороду, наливаємо в неї рослинне масло і викладаємо фарш. Смажимо котлети на невеликому вогні 5-7 хвилин.
Перевертаємо котлети і смажимо їх з іншого боку ще 5-7 хвилин.
Смачні, ситні і ароматні курячі котлети з філе і майонезу приготувалися швидко і легко! Смачного Вам обіду і приємного апетиту!
Котлети Котлети з курячого філе шматочками з майонезом Курячі котлети Курячі котлети на сковороді Рублені котлети з курячої грудки з борошном