Щоб курячі котлети вийшли більш соковитими і ніжними, можна додати сирий фарш овочі. Наприклад, кабачок – він відмінно поєднується з курячим м’ясом. В залежності від того, як кабачок буде подрібнений, у котлет буде щільна або повітряна текстура. А якщо кабачкову м’якоть пропустити через м’ясорубку або потерти на дрібній тертці (інакше кажучи, подрібнити до стану майже пюре), то присутність цього овоча в котлетах взагалі залишиться секретом. Відмінний спосіб збільшити кількість овочів у меню дітей-малоежек!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати курячі котлети з кабачком легко! Для приготування курячого фаршу можна використовувати будь-які частини птиці. Підійде як грудка, так і, наприклад, стегна. Враховуючи, що буде доданий соковитий кабачок, навіть з грудки котлети не будуть сухими. Звільняємо при необхідності куряче м’ясо від кісток і шкіри, ріжемо його шматками і пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через м’ясорубку слідом за філе.

Кабачок промиваємо й обсушуємо. Якщо овоч молодий, шкірка ще досить ніжна, і насіння не встигли загрубеть, то використовуємо плід цілком. Якщо кабачок вже зрілий, то шкіру зрізаємо, а насіннєве вміст видаляємо. Підготовлений кабачок можна натерти на крупній тертці – в цьому випадку його ніжні шматочки будуть відчуватися в котлетах і зроблять їх більш легкими. Як варіант, овоч можна подрібнити майже в пюре блендером або дрібної теркою – тоді котлети стануть щільніше, а присутність кабачка буде непомітним. При будь-якому способі подрібнення, поміщаємо кабачкову масу у друшляк (сито) і даємо зайвого соку стекти. Додатково мнемо і віджимаємо кабачок руками, щоб відокремити і видалити більше рідини.

Зелень кропу миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Часник очищаємо від лушпиння, моєму і пропускаємо через прес.

В об’ємну миску поміщаємо курячий фарш з цибулею. Додаємо до нього курне яйце, віджату кабачкову масу, подрібнений кріп і пропущений через прес часник. Посипаємо все інгредієнти сіллю і чорним мелений перцем, вимішуємо фарш руками до однорідності.

З приготованого фаршу формуємо невеликого розміру котлети. Щоб маса не липла до долонь, періодично змочують їх водою.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії, добре розігріваємо його. Кладемо сформовані котлети і смажимо, не закриваючи сковороду кришкою, на середній температурі за три-чотири хвилини з кожного боку.

Готові котлети подаємо в гарячому вигляді. Вдалим гарніром стане будь-який овочевий салат, а також картопляне пюре, рис. У холодному вигляді котлети не менш смачні і відмінно можуть підійти для ситного перекусу.

Приємного апетиту!

Кабачки з м'ясом на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Котлети з курячого фаршу Котлети з курячої грудки Курячі котлети для дітей Курячі котлети на сковороді ПП курячі котлети на сковороді