Салат Десятка з баклажанів на зиму покроковий рецепт – смачний зимовий салат який готувала ще моя бабуся. Назва салату безпосередньо пов’язане з кількістю основних інгредієнтів. Овочі повинні бути однакового розміру, а їх кількість дорівнює десяти.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Баклажан (середній) – 10 шт.
  • Помідори свіжі – 10 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 10 головок
  • Часник – 10 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування рецепту салату Десятка з баклажанів на зиму. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для ароматної салату. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте. Баклажани, помідори і болгарський перець ретельно вимийте. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. У баклажанів відріжте хвостики. Відміряйте необхідну кількість рослинного масла, столового оцту, цукру і солі.

Очищений ріпчасту цибулю розріжте навпіл, а потім наріжте тонкими півкільцями.

Очищений болгарський перець від насіння і серцевини наріжте великими шматочками.

У вимитих помідорів вирізати плодоніжку і наріжте великими часточками. Щоб закачування не вийшла водянистою, вибирайте м’ясисті помідори.

Баклажани наріжте великими часточками.

В металеву ємність з товстим дном, додайте необхідну кількість рослинного масла. Потім поставте на середній вогонь. У розігріте масло викладіть нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.

Потім викладіть нарізаний болгарський перець, баклажани і помідори. Потім додайте відміряну кількість цукрового піску і кухонної солі.

Доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть закуску 25-30 хвилин.

Очищений часник наріжте на кілька частин. За 5 хвилин до готовності влийте столовий оцет і додайте часник. Ретельно перемішайте.

Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячу закуску з баклажанів акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки.

Переверніть банки з салатом з баклажанів догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Салат з баклажанів подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Салат " овочеве асорті на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Салати без капусти на зиму Салати без моркви на зиму Салати з баклажанів на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з помідорів на зиму