Літо – період заготовок на зиму, за який можна приготувати велику кількість різних салатів і закусок, а також консервації з безлічі овочів. Сьогодні пропоную приготувати «Донський» салат з огірками на зиму. Салат виходить зі збалансованим смаком і ароматом.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Кабачки – 500 гр.
- зелені Помідори – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Для маринаду: –
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 180 мл
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Вода – 500 мл
- Парасольки кропу – за смаком
- Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
- Кмин – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату Донський з огірками на зиму. Овочі ретельно вимийте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім наріжте тонкими півкільцями, перш промивши в холодній воді. Огірки наріжте довільно, кабачки очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте так само, як огірки, помідори наріжте невеликими шматочками, попередньо видаливши плодоніжку. Всі підготовлені овочі змішати в глибокій ємності.
Підготуйте банки, ретельно промийте в теплій воді разом з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані або в мікрохвильовій печі. На дно стерильних банок укладіть попередньо промиті парасольки кропу, лавровий лист, перець горошком, додати насіння гірчиці і кмин.
Приготуйте маринад. На загальну кількість овочів візьміть півлітра холодної води і вилийте в каструлю, потім додайте необхідну кількість столового оцту, солі і цукрового піску. Перемішайте і поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і рівномірно розподіліть на 1/4 висоти банок.
В кожну банку розкладіть овочеву масу. Кришки прокип’ятіть або обдайте окропом і закрутіть ними банки з овочами.
Заповнені банки помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, а потім каструлю з банками поставте на вогонь, доведіть до кипіння і стерилізують банки приблизно 15-20 хвилин в залежності від розміру банок.
Акуратно вийміть гарячі банки з салатом, а потім за допомогою закаточной машинки загорніть стерильними кришками. Гарячі банки акуратно переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані приблизно на добу. Після чого перемістіть охолоджені банки з салатом в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострий салат з кабачків на зиму Зелені помідори на зиму Кабачки на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з огірків в томаті на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салати з помідорів на зиму