Деякі господині люблять додавати в дунайський салат білокачанну капусту. Вона пом’якшує смак помідорів і перцю. Також це допомагає заготовити ще одним способом урожай капусти, який зазвичай виходить досить великим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Моркву – 700 гр.
- Оцет столовий 9% – 120 мл
- Цибуля ріпчаста – 700 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 50 гр.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати салат Дунайський з капустою на зиму просто! Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Моркву помити, почистити і потерти на тертці. Перець очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою.
Цибулю почистити і порізати півкільцями. Помідори порізати шматочками.
Рослинне масло, оцет, цукровий пісок і сіль перемішати, влити в суміш овочів. Дати постояти близько 6 годин. Додати духмяний перець горошком, на повільному вогні довести до кипіння. Після закипання варити ще 10 хвилин, перемішуючи. Розкласти салат по стерильним банкам, простерилізувати. Закатати банки кришками, залишити остигати в перевернутому стані на 2 діб. Зберігати в коморі, підвалі або холодильнику.
Приємного апетиту!
Салат з капусти і моркви на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з капусти на зиму Салати у власному соку на зиму