Деякі господині люблять додавати в дунайський салат білокачанну капусту. Вона пом’якшує смак помідорів і перцю. Також це допомагає заготовити ще одним способом урожай капусти, який зазвичай виходить досить великим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Моркву – 700 гр.
  • Оцет столовий 9% – 120 мл
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 50 гр.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати салат Дунайський з капустою на зиму просто! Капусту нашаткувати тонкою соломкою.

Моркву помити, почистити і потерти на тертці. Перець очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою.

Цибулю почистити і порізати півкільцями. Помідори порізати шматочками.

Рослинне масло, оцет, цукровий пісок і сіль перемішати, влити в суміш овочів. Дати постояти близько 6 годин. Додати духмяний перець горошком, на повільному вогні довести до кипіння. Після закипання варити ще 10 хвилин, перемішуючи. Розкласти салат по стерильним банкам, простерилізувати. Закатати банки кришками, залишити остигати в перевернутому стані на 2 діб. Зберігати в коморі, підвалі або холодильнику.

Приємного апетиту!

Салат з капусти і моркви на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з капусти на зиму Салати у власному соку на зиму