Для любителів легких заготовок з сезонних овочів пропонуємо ще один варіант овочевого салату на зиму. З його приготуванням впорається навіть починаюча господиня. Для салату знадобляться овочі, зелень, спеції і трохи вільного часу. Якщо хочете, щоб салат вийшов гострим – додайте в нього один-два стручки перцю чилі або кілька пучок червоного меленого перцю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста кольорова – 1 кг
- Морква – 5 – 6 шт.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 6 – 8 головок
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Зелень – 200 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 6 – 8 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату Дунайський з огірками на зиму. Огірки, помідори й капусту промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути від води. Цибулю і моркву чистимо і промиваємо.
Капусту за допомогою спеціального ножа тонко шаткуємо, помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо дрібними кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю і огірки шаткуємо дрібними кубиками. Перець чистимо від плодоніжок і насіння і нарізаємо дрібними кубиками. Всі підготовлені овочі викладаємо в глибоку каструлю, додаємо сіль і цукор, рослинне масло, перемішуємо і ставимо каструлю на середній вогонь. Овочі доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 25-30 хвилин.
За 5-7 хвилин до закінчення приготування в салат додаємо дрібно посічену зелень і оцет, перемішуємо і по готовності знімаємо каструлю з салатом з вогню.
Готовий гарячий салат розподіляємо по стерилізованим баночках, щільно закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.
Салат " овочеве асорті на зиму Салат з моркви на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Салати без стерилізації на зиму Салати без часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з огірків на зиму