Зелені помідори – недоспілий овоч, який в сирому вигляді не смачний і навіть не бажаний у вживанні. Але, який же незрівнянний салат виходить з таких томатів на зиму. Таку закуску з виразним смаком овочів здорово подати в зимову холоднечу до гарячих страв і зовсім не потрібно витрачати час на приготування їжі.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр.
  • Моркву – 450 гр.
  • Корінь петрушки – 150 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Перець запашний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Парасольки кропу – 4 шт.

Процес приготування:

Як приготувати салат із зелених помідорів без болгарського перцю на зиму? Помідори ретельно помийте і обсушіть.

Видаліть у них плодоніжку.

Наріжте помідори тонкими кружками.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Подрібніть цибулю невеликими часточками, а часник на пластини.

Моркву і корінь петрушки почистіть і вимийте. Наріжте їх тонко гуртками.

Об’ємну сковороду поставте на вогонь, влийте воду, всипте сіль і цукор і закип’ятити. Викладіть в сковороду підготовлені овочі і спеції. Розмішайте і знову закип’ятити.

Зменшіть вогонь і готуйте 10 хвилин, періодично помішуючи, влийте оцет і тушкуйте протягом 5 хвилин.

Зелень вимити, дрібно нарубаєте і покладіть овочі і вимикайте вогонь.

В стерильні банки покладіть по листу лаврушки і викладіть гарячий салат, щільно утрамбовувавши.

стерилізуйте Банки по 15 хвилин, прикривши салат кришками і відразу закручуйте. Переверніть тару догори дном, накрийте ковдрою і залиште повільно остигати в кімнаті на добу.

Приємного апетиту!

Овочеві салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати без кабачків на зиму