Для любителів гострих страв рекомендую приготувати смачний салат із зелених помідорів по-корейськи. Пікантний салат стане чудовою прикрасою святкового застілля і різноманітить звичні страви. Ароматний салат, безумовно, заслуговує великої похвали.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Підготуйте інгредієнти для салату із зелених помідорів. Зелені помідори ретельно промийте під холодною проточною водою і обсушити. Помідори наріжте тонкими півкільцями, видаливши плодоніжку.

Нарізані зелені помідори посоліть і ретельно перемішайте, залиште приблизно на годину при кімнатній температурі. Потім злийте виділився помідорний сік через дрібне сито і викладіть помідори назад у ємність.

Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці або скористайтеся терткою для моркви по-корейськи.

Болгарський перець ретельно промийте під холодною проточною водою і обсушити. Очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець наріжте тонкою соломкою.

Часник очистіть від лушпиння. А потім пропустіть через прес.

Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність. Додайте цукровий пісок і столовий оцет. Ретельно перемішайте.

Добре розігрійте невелику сковороду на середньому вогні, викладіть насіння коріандру і обсмажте без додавання олії, періодично помішуючи, буквально пару хвилин.

Обсмажені насіння коріандру викладіть в ступку і розітріть в порошок.

Гострий перець ретельно вимийте і обсушіть, розріжте вздовж і очистіть від насіння і перегородок. Наріжте тонкими півкільцями.

В сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість олії, додайте дрібно нарізаний гострий перець і розжарте масло на повільному вогні, коли з’явиться димок, додайте подрібнений коріандр, перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Залийте салат розпеченим рослинним маслом. Ретельно перемішайте і утрамбуйте. Накрийте кришкою і поставте салат із зелених помідорів по-корейськи в холодильник настоюватися приблизно на 6-8 годин.

Готовий салат із зелених помідорів подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гострі зелені помідори Зелені помідори з часником Зелені помідори по-корейськи Малосольні помідори Малосольні помідори класичні Швидкі мариновані помідори з часником