Салат із зелених помідорів з квасолею на зиму – це ситна і корисна закуска, яка зберігає всі корисні властивості продуктів. У цей салат можна додати будь-які овочі. У цьому рецепті використовуються цибулю, моркву і солодкий перець. Квасоля потребує попередньому замочуванні на ніч у холодній воді. Салат готується методом гасіння в каструлі і без стерилізації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Квасоля біла – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – за смаком
- Оцет столовий 9% – 150 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати салат із зелених помідорів з квасолею на зиму. Відміряйте один стакан квасолі будь-якого кольору.
Насипте її в окремий посуд і на ніч залийте холодною водою.
Підготуйте велику каструлю для гасіння салату, бажано з товстим дном.
Помийте солодкий перець і видаліть у нього плодоніжки і насіння.
Наріжте перець на невеликі кубики.
Візьміть потрібну кількість ріпчастої цибулі.
Замочену квасолю промити, перекладіть в окрему каструлю, залийте чистою водою і поставте варитися на невеликий вогонь. Квасоля не соліть.
Цибулини очистіть від лушпиння.
Морквину помийте і овочечисткою видаліть шкірку.
Подрібніть очищену моркву на крупну тертку.
Зелені помідори добре промийте проточною водою.
Потім наріжте їх на кубики такого ж розміру, як і перець.
Очищений цибулю наріжте на невеликі шматочки.
В каструлю перекладіть все нашатковані овочі. Насипте до них вказане в рецепті кількість цукру.
Потім налийте до овочів стакан рослинного масла.
Овочеву суміш посоліть за смаком (приблизно 2 ст. л.). Досолити салат можете до кінця гасіння.
Потім овочі з сіллю, цукром і олією добре перемішайте.
Каструлю з салатом поставте на вогонь і тушкуйте протягом 30 хвилин від початку кипіння. Каструлю кришкою не закривайте, тушкуйте на невеликому вогні і салат періодично помішуйте. У процесі гасіння обсяг салату має зменшитися вдвічі.
Після закінчення цього часу покладіть в салат відварену квасолю і розмішайте її з овочами. Потушкуйте салат ще протягом 40 хвилин.
Будь-яким способом (на пару, в мікрохвильовій печі або духовці) стерилізуйте баночки для салату.
Якщо стерилізували їх гарячим паром, то поставте баночки на рушник дном вгору.
Салат у вас готовий.
Налийте до нього вказане в рецепті кількість столового оцту, салат перемішайте і зніміть пробу. Якщо потрібно, відкоригуйте по своєму смаку.
В окремій каструлі прокип’ятіть кришки закаточні.
Гарячий салат із зелених помідорів з квасолею розкладіть в стерильні баночки і відразу герметично закупорьте.
Поставте закочені баночки на підлогу або на стіл.
Укутайте салат на ніч теплим покривалом. Охолоджений салат перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я!
Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати у власному соку на зиму