Самі по собі зелені помідори досить тверді. Однак якщо приготувати їх в томатному соусі, вони стають м’якими всередині, але при цьому зберігають свою форму.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатний соус – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати салат із зелених помідорів з томатним соусом? Помити помідори, видалити хвостики. Якщо трапляються червоні помідори, нічого страшного.
Моркву почистити і порізати соломкою.
Те ж саме виконати з солодким перцем.
Моркву і перець обсмажити в рослинній олії до легкої золотавості.
Не знижуючи вогонь, покласти томати цілі. Обсмажити все разом, періодично перемішуючи, близько 5 хв. Покласти томатну пасту або соус.
Розвести її водою, додати сіль, цукор і спеції. Гасити зелені томати в соусі 10 хв. В кінці додати подрібнений часник.
Дати томатам постояти, щоб соус загус, а помідори ввібрали в себе всі аромати. Подавати в гарячому або холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Новости