Кубанський салат багатий різними яскравими овочами, смак яких добре поєднується між собою. Його можна віднести до салатів-асорті. Такі заготовки припадуть до душі людям, які часто вживають в їжу овочі і не бажають відмовлятися від своєї звички навіть взимку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Огірки – 750 гр.
- Болгарський перець солодкий – 750 гр.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Масло рослинне – 250 мл
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Моркву – 750 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 20 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування кубанського салату на зиму. Нашаткувати капусту, додати сіль, перемішати, обім’яти руками, щоб капуста пустила сік. Помідори помити.
Томати і огірки нарізати, як на звичайний овочевий салат. Морква і перець порізати соломкою.
Всі овочі змішати.
Всипати цукровий пісок, влити рослинне масло. Додати лавровий лист, перець горошком і оцет. Все перемішати, накрити кришкою і залишити на 1 годину.
Поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Після закипання тушкувати 15 хв., зрідка перемішуючи. Після цього розкласти салат по простерилизованным банкам, закатати, перевернути на кришки і укутати до охолодження.
Приємного апетиту!
Гострі салати з огірків на зиму Салат з огірків та моркви на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з огірків на зиму