Салат з яловичим язиком задовольнить найвибагливіших гурманів і подарує справжнє задоволення, адже він подається з оригінальним полуничним соусом. У салат входить яловичий язик, гриби, томати, цибулю і волоські горіхи, присмачується він сметано-гірчичною заправкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичий язик – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Печериці свіжі – 620 гр.
- Волоський горіх – 1 гр.
- Крес-салат – 3 гр.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Полуниця – 8 шт.
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат «Насолода» з мовою? Із зняти лушпиння цибулі, нарізати тонкою соломкою. Укласти в глибоку ємність, додати мед, гірчицю, лимонний сік і оливкову олію. Перемішати і дати замаринувати.
Печериці промити, обсушити на паперовому рушнику і нашаткувати соломкою. Розігріти сковороду з маслом, викласти туди гриби. Обсмажити до готовності і додати сіль.
Зварити мову і дрібно нарізати її соломкою.
Змішати охолоджені гриби і нарізану мову, покласти гірчицю і сметану, перемішати.
Томати нарізати кубиками невеликого розміру. Полуницю промити, пробити її блендером, додати перець, сіль, масло і перемішати.
Викласти на блюдо круглу форму невеликого діаметру. На дно викласти суміш грибів і мови, далі кубики томатів. Полити зверху полуничним соусом і приправити зеленню. Перед подачею форму акуратно зняти.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком