Салат з яловичим язиком задовольнить найвибагливіших гурманів і подарує справжнє задоволення, адже він подається з оригінальним полуничним соусом. У салат входить яловичий язик, гриби, томати, цибулю і волоські горіхи, присмачується він сметано-гірчичною заправкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичий язик – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці свіжі – 620 гр.
  • Волоський горіх – 1 гр.
  • Крес-салат – 3 гр.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Полуниця – 8 шт.
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат «Насолода» з мовою? Із зняти лушпиння цибулі, нарізати тонкою соломкою. Укласти в глибоку ємність, додати мед, гірчицю, лимонний сік і оливкову олію. Перемішати і дати замаринувати.

Печериці промити, обсушити на паперовому рушнику і нашаткувати соломкою. Розігріти сковороду з маслом, викласти туди гриби. Обсмажити до готовності і додати сіль.

Зварити мову і дрібно нарізати її соломкою.

Змішати охолоджені гриби і нарізану мову, покласти гірчицю і сметану, перемішати.

Томати нарізати кубиками невеликого розміру. Полуницю промити, пробити її блендером, додати перець, сіль, масло і перемішати.

Викласти на блюдо круглу форму невеликого діаметру. На дно викласти суміш грибів і мови, далі кубики томатів. Полити зверху полуничним соусом і приправити зеленню. Перед подачею форму акуратно зняти.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком