Хочу запропонувати ще один рецепт смачного і корисного салату з буряка на зиму салат «Оленка» з томатною пастою виходить насиченим за кольором і смаком. Заготовку можна використовувати для приготування борщу або в якості самостійної закуски.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Буряк – 2 кг
- Морква – 500 гр.
- Часник – 3 головки
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Перець чилі – за бажанням
- Петрушка – 1 пучок
- Томатна паста – 380 гр.
- Вода – 500 мл
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати салат Оленка з томатною пастою на зиму просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк і моркву ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки від шкірки. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді. Очищену буряк натріть на крупній тертці. Моркву наріжте півкільцями. Ріпчасту цибулю також наріжте тонкими півкільцями, петрушку ретельно промийте і обсушіть, а потім подрібніть гострим ножем.
Глибоку каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте необхідну кількість рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення.
Потім додайте нарізану моркву і обсмажте до напівготовності.
Після чого викладіть натерту буряк.
Томатну пасту розведіть в теплій воді, приблизно потрібно 2 склянки. Ретельно перемішайте до повного розчинення.
Влийте в каструлю з овочами. Додайте необхідну кількість солі, цукрового піску і столового оцту. Все ретельно перемішайте. Закрийте каструлю кришкою і готуйте на невеликому вогні приблизно 40-50 хвилин.
Очищений часник пропустіть через прес, натріть на дрібній тертці або подрібніть гострим ножем.
Гіркий перець очистіть від серцевини і насіння, і подрібніть ножем, попередньо вимивши його і обсушивши.
Підготовлені овочі додайте в каструлю з іншими інгредієнтами.
Приблизно через 10-15 хвилин у каструлю покладіть подрібнену петрушку.
Ретельно перемішайте овочеву масу. Підготуйте банки. Добре промийте їх у теплій воді з харчовою содою. Кришки промийте, а потім обдайте окропом або прокип’ятіть.
Салат зніміть з вогню.
Гарячу заготівлю розкласти по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки з закускою переверніть догори дном, а потім накрийте теплою ковдрою або кухонним рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Після чого перетягніть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Гострі салати на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салат з буряка та моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати на зиму