Хочу запропонувати ще один рецепт смачного і корисного салату з буряка на зиму салат «Оленка» з томатною пастою виходить насиченим за кольором і смаком. Заготовку можна використовувати для приготування борщу або в якості самостійної закуски.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Буряк – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 3 головки
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Перець чилі – за бажанням
  • Петрушка – 1 пучок
  • Томатна паста – 380 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат Оленка з томатною пастою на зиму просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк і моркву ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки від шкірки. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді. Очищену буряк натріть на крупній тертці. Моркву наріжте півкільцями. Ріпчасту цибулю також наріжте тонкими півкільцями, петрушку ретельно промийте і обсушіть, а потім подрібніть гострим ножем.

Глибоку каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте необхідну кількість рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення.

Потім додайте нарізану моркву і обсмажте до напівготовності.

Після чого викладіть натерту буряк.

Томатну пасту розведіть в теплій воді, приблизно потрібно 2 склянки. Ретельно перемішайте до повного розчинення.

Влийте в каструлю з овочами. Додайте необхідну кількість солі, цукрового піску і столового оцту. Все ретельно перемішайте. Закрийте каструлю кришкою і готуйте на невеликому вогні приблизно 40-50 хвилин.

Очищений часник пропустіть через прес, натріть на дрібній тертці або подрібніть гострим ножем.

Гіркий перець очистіть від серцевини і насіння, і подрібніть ножем, попередньо вимивши його і обсушивши.

Підготовлені овочі додайте в каструлю з іншими інгредієнтами.

Приблизно через 10-15 хвилин у каструлю покладіть подрібнену петрушку.

Ретельно перемішайте овочеву масу. Підготуйте банки. Добре промийте їх у теплій воді з харчовою содою. Кришки промийте, а потім обдайте окропом або прокип’ятіть.

Салат зніміть з вогню.

Гарячу заготівлю розкласти по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки з закускою переверніть догори дном, а потім накрийте теплою ковдрою або кухонним рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Після чого перетягніть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Гострі салати на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салат з буряка та моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати на зиму