Просто неймовірний салат підійде до будь-якого гарніру й гарячого блюда. Заготівля в міру солодкувата, соковита і дуже смачна.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
- Оцет столовий 9% – 5 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат на зиму з помідорів, цибулі, перцю, добре вимийте помідори і солодкий перець в прохолодній воді.
Цибулю очистіть і сполосніть, наріжте півкільцями.
Перець очистіть від серцевини і видаліть насіння. Нарізайте його тонкими смужками.
Помідори розріжте на невеликі часточки і перекладіть в каструлю. Закип’ятіть і варіть 30 хвилин, помішуючи. Потім процідіть томатний сік з допомогою сита.
Сік знову закип’ятіть, всипте сіль, олію, оцет і цукор. Знову закип’ятіть воду, покладіть в неї цибулю і перець і закип’ятіть. Поваріть масу 15 хвилин на середньому вогні, помішуючи періодами, щоб вона не подгорала.
Банки добре вимийте і стерилізуйте при 100 градусах в духовці 15 хвилин. Одночасно прокип’ятіть кришки 10 хвилин в каструлі.
Гарячий салат розкласти по банках і відразу закатайте. Переверніть тару і укутайте на добу.
Приємного апетиту!
Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати на зиму Салати у власному соку на зиму