Якщо використовувати для приготування «Цезаря» копчену курку, то можна надати цьому оригінальному салату особливий, незвичайний смак. Заправка, запропонована в рецепті, робить салат соковитим і пікантним. А замість сухариків пропонуємо поекспериментувати і додати кедрові горішки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Копчена курка – 1 шт.
- Салат Романо – 150 гр.
- Кедрові горіхи – 50 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Масло оливкова – 100 мл
- Вода – 50 мл
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування салату «Цезар» з копченою куркою смачний! Першим ділом готуємо курку для приготування салату. Знімаємо шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток і сухожиль.
М’ясо копченої курки нарізаємо невеликими шматочками.
Листя салату романо промиваємо й обсушуємо.
Нарізаємо салат великими шматками і відразу укладаємо їх у салатницю.
Лимон промиваємо гарячою водою, розрізаємо навпіл і видавлюємо з кожної половинки сік.
Поділяємо яйця на білки і жовтки. Білки відкладаємо, жовтки підуть на приготування соусу.
подрібнювач поміщаємо оливкову олію, жовтки, воду, очищений часник, пропущений через прес, лимонний сік. Пробиваємо все до отримання однорідного соусу. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.
В салатницю до порезанному салату викладаємо подрібнену курку, кедрові горішки. Поливаємо соусом.
Акуратно все перемішуємо з допомогою двох вилок.
Подаємо салат до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Правильний салат «Цезар» Салат «Цезар» з куркою Салат «Цезар» на Новий рік Салат Цезар