Цим поживним салатом можна урізноманітнити свій раціон в період посту, адже він не містить продуктів тваринного походження. Нам знадобляться два види квасолі: спаржа і консервована біла квасоля. Копчений соєвий сир вносить у цей салат аромат димки, що добре відбивається на смаку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Квасоля біла – 400 гр.
- Квасоля стручкова – 400 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Зелень – 1 пучок
- Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Сир Тофу (копчений) – 120 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з авокадо і квасолею. Спаржу промити, нарізати брусочками довжиною близько 4 див. Обшпарити окропом близько 3 хв. Відкинути квасолю на друшляк, дати рідини стекти.
Злити рідину з консервованої квасолі, промити саму квасолю у холодній воді і викласти в миску.
Очищені цибулю з часником дрібно-дрібно нашаткувати кубиками.
Додати кубики цибулі і часнику до білої квасолі.
Копчений сир нарізати на кубиками середнього розміру.
Додати в миску.
З авокадо зняти шкірку, порізати навпіл. Вийняти з плоду кісточку і нарізати м’якоть кубиками.
Викласти авокадо до інших нарізаним компонентів.
Покласти в миску стручкову квасолю.
Зелень вимити, злегка обсушити і дрібно нашаткувати, додати в салат.
Посолити, додати бальзамічний оцет, оливкова або соняшникова олія. Добре все перемішати. Салат готовий до вживання.
Приємного апетиту!
Новости