Салат з баклажанів на зиму десятка давно завоював серця господинь. Десятка завжди виходить соковитою, ароматною і тане в роті, за що подобається абсолютно всім. І в додаток до цього салат простий і досить швидкий у приготуванні, що, звичайно, сподобається будь-якій господині.
Інгредієнти: на 2 л.
- Баклажан – 10 шт.
- Помідори свіжі – 10 шт.
- Болгарський перець солодкий – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 10 головок
- Часник – 10 зуб.
- Масло рослинне – 300 мл
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з баклажанів на зиму десятка. Баклажан помити, просушити, нарізати досить тонкими часточками. Баклажани замочити у підсоленій воді на 10 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім воду злити.
Перець помити, просушити, видалити у кожного плодоніжку з насінням. Нарізати болгарські перці невеликими шматочками.
Томати помити, просушити, видалити у них плодоніжку, нарізати часточками.
Лук очистити і нарізати півкільцями.
Часник очистити і дрібно порубати.
У велику каструлю скласти баклажани, перець, помідори, цибулю і часник. Всипати сіль і цукор, все ретельно перемішати. Каструлю поставити на повільний вогонь. Тушкувати овочі, періодично помішуючи, під кришкою близько півгодини.
В кінці гасіння влити оцет, перемішати салат з баклажанів, розлити його по заздалегідь стерилізованим банкам. Закрутити банки кришками, обданными окропом. Укутати банки з салатом з баклажанів на зиму десятка ковдрою, дати їм охолонути. Потім переставити банки в підвал або льох для зберігання до холодної пори року. Смакота!
Баклажани з перцем на зиму Баклажани на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму Салати з цибулею на зиму