Салат з буряка без майонезу – корисний дієтичний салат, який можна вживати щодня. Салат готується швидко і легко. Маринований лук в поєднанні з часником надає салату особливу пікантність.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Буряк (варена) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.25 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло соняшникове – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з буряка без майонезу легко! Підготуйте необхідні продукти для корисного салату. Якщо у вас немає вареної буряків, зваріть її. Але процес варіння буряків займе у вас багато часу, тому подбайте про це заздалегідь – зваріть або купити вже готову буряк. Очистіть буряк від шкірки, цибулю очистіть від лушпиння.
Очищений цибулю наріжте тонкими півкільцями. Викладіть нарізану цибулю в невелику миску і залийте яблучним оцтом. Маринуйте протягом 5-7 хвилин.
Підготуйте салатник для низькокалорійного овочевого салату. Натріть очищену буряк з допомогою великої терки і викладіть її в салатник.
Маринований цибулю злийте через дрібне сито і відправте цибулю в салатник до натертої буряках.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть за допомогою гострого ножа або пропустіть через прес. Додайте чайну ложку лимонного соку, посоліть і поперчіть, додайте цукровий пісок, ретельно перемішайте.
Заправте салат нерафінованою соняшниковою олією і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Новости