Фунчоза по-корейськи – пікантне блюдо з багатою різноманітністю смачних і корисних овочів, яке припаде до душі любителям азіатської кухні. Блюдо просте і легке в приготуванні, не відніме у вас багато часу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Болгарський перець солодкий (жовтий) – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 шт.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Оцет рисовий – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Кунжут – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати салат з фунчозы по-корейськи просто! Фунчозу помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 5-7 хвилин, потім злийте її через сито або друшляк, промити питною водою.
Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки, натріть на тертці для моркви по-корейськи або нашаткуйте тонкою соломкою гострим ножем. Огірки помийте, обсушіть і наріжте тонкою соломкою. Болгарський перець різного кольору помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте тонкими скибочками.
Добре розігрійте сковороду і постійно помішуючи, обсмажте кунжутне насіння до золотистого кольору.
Болгарський перець, нарізаний соломкою, відправте до смаженій кунжуту, додавши трохи рослинного масла і обсмажте пару хвилин, періодично помішуючи. У глибокій ємності з’єднайте моркву й огірки. Додайте болгарський перець з кунжутом. Викладіть готову рисову локшину. Все добре перемішайте.
Часник очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте, викладіть в невелику ємність, додайте рисовий оцет, соєвий соус, рослинна олія, сіль, гострий мелений перець, чорний мелений перець. Ретельно перемішайте. Полийте приготованою заправкою фунчозу з овочами і ретельно перемішайте. Готову фунчозу розкладіть по порціях і насолоджуйтеся стравою.
Приємного апетиту!
Новости