Смачний і оригінальний листковий салат з грибами і рисом. Він не тільки приверне своєї аппетитностью, але і прикрасить стіл завдяки незвичайному поданні. Готувати його недовго, але потрібно гарненько витримати в холодильнику, щоб страва не розвалилася.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 250 гр.
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з грибами і рисом легко! Для початку підготуємо яйця та рис. Їх треба відварити. Готуємо яйця круто, рис повинен бути розсипчастим. Відварені яйця нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння.
Печериці ріжемо на кілька дрібних частин. Цибулю також ріжемо невеликими шматочками. Відправляємо його на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості. Потім додаємо до нього шампіньйони. Солимо і перемішуємо. Варимо продукти до готовності.
Беремо глибоку миску і застеляємо її харчовою плівкою (можна використовувати целофановий пакет). На дно викладаємо трохи кукурудзи. Потім – кілька ложок рису, грибів і цибулі, посипаємо яйцями і змащуємо майонезом. Повторюємо знову шари. Закриваємо салат кришкою і ставимо в холод приблизно на 2 години.
Виймаємо готовий салат, перевертаємо його і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Новости