Овочеві салати в банках актуальні в будь-який час року. Закуска з кабачків і помідорів виходить особливо ситної і ароматною, а також чудово доповнює м’ясні або рибні страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з кабачків і помідорів на зиму, кабачки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Шкірку знімати не обов’язково.
З помідорами і солодким перцем чинимо також.
Часник очищаємо і подрібнюємо.
Помідори викладаємо в каструлю, додаємо до них сіль і цукор, доводимо до кипіння і готуємо 10 хвилин.
Після додаємо кабачки, перець і рослинне масло. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності закидаємо подрібнений часник, вливаємо оцет. Перемішуємо блюдо і знімаємо з вогню.
Гарячий овочевий салат можна розливати по стерилізованим банкам і закривати кришками. Для початку заготівлю закутуємо ковдрою, даємо їй повністю охолонути, а потім відправляємо на зберігання. Готово!
Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з кабачків без стерилізації на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати без моркви на зиму Салати з кабачків на зиму