Часник підсилює смак овочів і корисний для організму, тому рідкісний салат обходиться без нього. Не обходиться без часнику і приготування кабачкового салату на зиму. Простий, але дуже смачний салат займе почесне місце на вашому столі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Часник – 2 шт.
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 6 ст.л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Зелень пучків
Процес приготування:
Як приготувати салат з кабачків з часником? Кабачки добре промийте під проточною водою, обсушіть їх, потім наріжте дуже тонкими часточками.
Зелень помийте, дрібно порубаєте ножем.
Головки часнику розділити на зубчики, очистити їх від лушпиння і подрібніть часникодушилкою або потріть на дрібній тертці. Відміряйте всі необхідні інгредієнти для маринаду.
В великій мисці змішайте кабачки, подрібнені часник і зелень, всипте цукор, сіль, влийте соняшникову олію і оцет. Добре перемішайте. Накрийте Миску кришкою або перетягніть харчовою плівкою, поставте кабачки на 12 годин у холодильник.
Банки для закачування салату помийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть. Розкладіть салат по банкам, залийте їх отриманим маринадом.
Дно каструлю застеліть рушником, поставте банки в каструлю, влийте воду, щоб вона покривала 2/3 висоти банок. Стерилізуйте банки з салатом в окропі 15-20 хвилин. Потім щільно закрийте банки кришками.
Банки залиште на час в перевернутому стані при кімнатній температурі, тільки пості цього перенесіть їх в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Овочеві салати на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Салати без капусти на зиму Салати без моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з кабачків на зиму