Часник підсилює смак овочів і корисний для організму, тому рідкісний салат обходиться без нього. Не обходиться без часнику і приготування кабачкового салату на зиму. Простий, але дуже смачний салат займе почесне місце на вашому столі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Часник – 2 шт.
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Зелень пучків

Процес приготування:

Як приготувати салат з кабачків з часником? Кабачки добре промийте під проточною водою, обсушіть їх, потім наріжте дуже тонкими часточками.

Зелень помийте, дрібно порубаєте ножем.

Головки часнику розділити на зубчики, очистити їх від лушпиння і подрібніть часникодушилкою або потріть на дрібній тертці. Відміряйте всі необхідні інгредієнти для маринаду.

В великій мисці змішайте кабачки, подрібнені часник і зелень, всипте цукор, сіль, влийте соняшникову олію і оцет. Добре перемішайте. Накрийте Миску кришкою або перетягніть харчовою плівкою, поставте кабачки на 12 годин у холодильник.

Банки для закачування салату помийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть. Розкладіть салат по банкам, залийте їх отриманим маринадом.

Дно каструлю застеліть рушником, поставте банки в каструлю, влийте воду, щоб вона покривала 2/3 висоти банок. Стерилізуйте банки з салатом в окропі 15-20 хвилин. Потім щільно закрийте банки кришками.

Банки залиште на час в перевернутому стані при кімнатній температурі, тільки пості цього перенесіть їх в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Овочеві салати на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Салати без капусти на зиму Салати без моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з кабачків на зиму