Для приготування такого салату вдало підходять саме мариновані шампіньйони – вони по своїй текстурі трохи схожі на кальмарів. Смак відрізняється невеликою пікантністю, ніж дуже добре і відтіняє морепродукти. Щоб додати салату свіжості, використовуємо свіжі огірки і трохи болгарського перцю. Комбінація свіжого зеленого цибулі й кропу також добре підійде для цієї мети. В якості заправки – традиційний майонез.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 500 гр.
  • Огірки – 3 шт.
  • Печериці консервовані – 400 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат з кальмарами, грибами, яйцем і огірком просто! Огірки миємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти. Розрізаємо плоди на поздовжні тонкі пластинки, які потім ріжемо на вузькі поперечні смужки. Як варіант, огірки також можна потерти на тертці для корейської моркви. Викладаємо їх у салатницю.

Кальмари розморожуємо, якщо це необхідно. Ретельно промиваємо їх проточною водою і зчищаємо поверхневу шкірку за допомогою ножа. Хребетний хрящ витягуємо.

Оброблені тушки покласти в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. Витримуємо кальмарів в окропі п’ять хвилин, після чого рідину зливаємо, а тушки обливаємо холодною водою.

Шаткуємо тушки тонкою соломкою, сумірною смужкам огірка. Додаємо підготовлених кальмарів в салатницю.

Болгарський перець промиваємо і звільняємо від плодоніжки і насіння. М’якоть ріжемо тонкими короткими смужками, які потім висипаємо в салатницю.

Яйця попередньо відварюємо круто і заливаємо холодною водою після варіння для охолодження. Очищаємо їх від шкаралупи і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Додаємо яйця до решти інгредієнтів в миску.

Банку з консервованими печерицями розкриваємо, гриби відкидаємо на друшляк і даємо рідини стекти. Якщо шампіньйони цілі, то нарізаємо їх тонкими пластинками. Кладемо гриби в салатницю.

Пір’я зеленої цибулі і кріп добре промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо ножем. Висипаємо подрібнену зелень слідом за грибами.

В салатниці акуратно перемішуємо всі підготовлені інгредієнти.

Поливаємо салат майонезом, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Розкладаємо салат по порційних тарілках і подаємо до столу. Рекомендується не затягувати з подачею, оскільки страва схильне до виділення рідини.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, грибами і огірком Салат з кальмарами, грибами, огірком і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком