Звичайно салати з кальмарами досить легкі й гарні в якості холодної закуски перед святковою трапезою. Якщо пограти з інгредієнтами, що можна домогтися більшої ситності і поживності страви. Вийде хороший варіант пізнього вечері, і важким для шлунка він все одно не буде. Пропонуємо для цієї мети використовувати рис. Його смак нейтральний і добре приймає морські відтінки кальмара. Яйця в компанії з крупою, додають поживності, а огірок і зелень освіжать загальний смак салату.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 500 гр.
- білий Рис (відварений) – 3 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Листовий салат для прикраси
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з кальмарами, рисом, яйцем і огірком. Кальмари попередньо розморожуємо, якщо є необхідність. Ретельно промиваємо тушки в проточній воді. Поверхневу плівку знімаємо з допомогою ножа.
В каструлі невеликого розміру доводимо злегка підсолену воду до кипіння і опускаємо в неї підготовлених кальмарів. Варимо морепродукти не більше двох хвилин. Якщо тушки дрібні, то вистачить і півтора хвилин.
Після закінчення зазначеного часу дістаємо кальмарів і перекладаємо на тарілку для охолодження. Потім нарізаємо їх тонкими смужками.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дуже тонкими прозорими півкільцями.
Поміщаємо їх у миску і заливаємо крутим окропом. Витримуємо протягом п’яти хвилин, після чого воду зливаємо. Така маніпуляція зробить цибулю набагато ніжніше: готового салату він додасть більше соковитості, ніж різкості.
Яйця попередньо відварюємо круто і повністю охолоджуємо. Очищаємо їх і розрізаємо вздовж на чотири частини. Кожну частину потім ріжемо поперечної соломкою.
Рис також завчасно відварюємо до повної готовності, після чого відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і даємо стекти зайвій волозі.
В миску відповідного розміру поміщаємо смужки кальмарів, віджатий від надлишку вологи ріпчасту цибулю, відварений рис і соломку з яєць. Акуратно перемішуємо інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об’єму салату.
Для подачі листя салату промиваємо й обсушуємо. Викладаємо зелень на порційні тарілки, потім кладемо на неї порцію салату.
Свіжий огірок нарізаємо тонкими смужками і декоруємо поверхню страви.
Безпосередньо перед подачею поливаємо зверху майонезом.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салати з морепродуктами