Кальмари, сир і горіхи здаються на перший погляд непоєднуваними інгредієнтами салату, але в тандемі створюють новий цікавий смак. Рецепт простий і продукти доступні. Особливі нотки додадуть салату яблука. Красиво оформлений і розкладений в креманки, він прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 300 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Волоський горіх (очищений) – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 4 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з кальмарами, сиром і горіхами? Розморожені кальмари почистіть, промийте і відваріть протягом 2 хвилин в підсоленій воді. Потім остудіть і наріжте на тонку соломку.
Відваріть круто яйця, остудіть їх у холодній воді, потім очистіть від шкаралупи і подрібніть на крупну тертку.
Також на крупній тертці натріть шматочок пармезану.
Яблука промийте, видаліть шкірку і насіннєві коробочки і подрібніть їх на крупну тертку.
Цибулю почистіть і наріжте на тонкі кільця.
Волоські горіхи протягом декількох хвилин посмажте на сухій розігрітій сковорідці і потім порубаєте ножем в крихту.
Всі інгредієнти подрібнені перекладіть в глибоку салатницю. По своєму смаку салат посоліть і посипте чорним перцем. Заправте його майонезом, змішаним з гірчицею, акуратно перемішайте і відразу подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яблуком Салат з кальмарами, яйцем і сиром Салати з морепродуктами