Кальмари, сир і горіхи здаються на перший погляд непоєднуваними інгредієнтами салату, але в тандемі створюють новий цікавий смак. Рецепт простий і продукти доступні. Особливі нотки додадуть салату яблука. Красиво оформлений і розкладений в креманки, він прикрасить будь-який святковий стіл.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Волоський горіх (очищений) – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 4 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з кальмарами, сиром і горіхами? Розморожені кальмари почистіть, промийте і відваріть протягом 2 хвилин в підсоленій воді. Потім остудіть і наріжте на тонку соломку.

Відваріть круто яйця, остудіть їх у холодній воді, потім очистіть від шкаралупи і подрібніть на крупну тертку.

Також на крупній тертці натріть шматочок пармезану.

Яблука промийте, видаліть шкірку і насіннєві коробочки і подрібніть їх на крупну тертку.

Цибулю почистіть і наріжте на тонкі кільця.

Волоські горіхи протягом декількох хвилин посмажте на сухій розігрітій сковорідці і потім порубаєте ножем в крихту.

Всі інгредієнти подрібнені перекладіть в глибоку салатницю. По своєму смаку салат посоліть і посипте чорним перцем. Заправте його майонезом, змішаним з гірчицею, акуратно перемішайте і відразу подайте до столу.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яблуком Салат з кальмарами, яйцем і сиром Салати з морепродуктами