Багато зелені, соковитості і свіжого аромату – це все про цей салат. Його основа – огірки, горошок і салатна суміш. А центральний акцент – кальмари. Їх рекомендуємо брати консервованими. Так швидше і зручніше. Якщо в наявності свіжий або заморожений морепродукт, тоді можна і відварити. Вийде смачно в обох випадках.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 400 гр.
- Огірки – 2 – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Кріп – 3 гілки
- Майонез – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кальмарами, зеленим горошком і огірком. Консервованих кальмарів виймаємо з банки і перекладаємо в друшляк. Даємо рідини стекти. При необхідності нарізаємо на шматочки частини поменше. Якщо використовуються свіжі кальмари, то їх промиваємо, очищаємо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді протягом двох хвилин. Після варіння тушки остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.
Огірок промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо овоч немолодий, то шкірку має сенс зрізати, і видалити серцевину з насінням. Нарізаємо підготовлений огірок кубиками невеликого розміру.
Зелений лук, петрушку і кріп промиваємо й обсушуємо на рушник – зайва волога в салаті не потрібна. Нарізаємо підготовлену зелень дрібними шматочками.
У салатниці змішати підготовлені інгредієнти: шматочки кальмарів, кубики огірка і подрібнену зелень. Зелений горошок виймаємо з банки і поміщаємо на сито, щоб стекла зайва рідина. Висипаємо горошок в салатницю до інших компонентів.
Додаємо сіль за смаком, майонез, суміш мелених перців і перемішуємо всі разом.
На блюдо викладаємо вимиті і обсушені листя зеленого салату. на них викладаємо приготований салат. Поверхня посипаємо тертим сиром і прикрашаємо гілочкою свіжої петрушки.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салати з морепродуктами