Ошатний салат, на приготування якого, вам буде потрібно пару годин вільного часу. З-за такого незвичайного складу та красивого вигляду він точно сподобається гурманам і естетам.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Копчена курка – 200 – 250 гр.
- Чорнослив (без кісточок) – 50 – 80 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир Пармезан – 100 – 150 гр.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 – 3 зуб.
- Волоський горіх – 20 – 50 гр.
- Майонез – за смаком
- Масло олію – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Гранат – для прикраси
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати салат з копченою куркою, чорносливом і грецькими горіхами просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця зваріть круто, натріть на тертці окремо білки і жовтки. Чорнослив залете окропом, потім обсушіть і наріжте. Волоські горіхи порубаєте ножем. Цибулю і гриби наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Куряче м’ясо наріжте кубиками.
Часник очистіть і пропустіть через прес. Змішайте майонез і часник. Викладіть на блюдо перший шар із суміші цибулі, печериць, частини волоських горіхів і майонезу.
Другий шар зробіть з жовтка. Третій – з половини сиру, волоських горіхів і майонезу. Потім половина копченого м’яса і майонез. П’ятим шаром покладіть чорнослив, частина волоських горіхів і майонез. Потім йде друга половина курячого м’яса і трохи майонезу.
Посипте салат тертим сиром.
Завершіть салат тертим білком і майонезом, розрівняйте шар за допомогою ложки або ножа.
Салат поставте на 1-2 години в холодильник для просочення, потім прикрасити зернами граната, свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами Салат зі смаженими грибами і куркою Салати з куркою Салати з куркою і грибами