Салат з креветками, поданий в тарталетках, завжди привертає увагу гостей. Вигляд у такий закуски дуже святковий. Такі тарталетки зручно подавати на фуршетах і святкових пікніках – завдяки тарталеткам руки не брудняться. Тарталетки можуть використовуватися як готові з магазину, так і приготовані своїми руками, наприклад, листкового тіста.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Креветки свіжі – 250 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий (жовтий) – 0.5 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сир Моцарелла – 150 гр.
- Ікра червона – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Тарталетки – 10 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з креветками в тарталетках. Яйця варимо в каструльці протягом 10-12 хвилин до твердого жовтка. Охолоджуємо готові яйця в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх невеликими кубиками.
Моцарелу натираємо на крупній тертці. У салатницю викладаємо нарізані яйця, натертий сир і варені, очищені креветки.
Перемішуємо всі інгредієнти.
Болгарський перець промиваємо, обсушуємо. Видаляємо плодоніжки і насінну коробочку. Нарізаємо перець дрібними кубиками і додаємо його в салатницю. Часник пропускаємо через прес і кладемо в салат. Заправляємо все майонезом і ретельно перемішуємо.
В тарталетки викладаємо отриманий салат, намагаючись відміряти однакові порції. Зверху, в кожну тарталетку, викладаємо по невеликій гірці червоної ікри для прикраси.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і болгарським перцем Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і сиром Салат з креветками і червоною ікрою Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, яйцем і сиром Салати з морепродуктами