Всі знають, що квасоля дуже корисна, тому що містить велику кількість рослинного білка та є прекрасною заміною м’ясу. З цієї живильної бобової культурою готують безліч салатів, тому що вона чудово поєднується з найрізноманітнішими інгредієнтами. Пропонуємо вам нескладний рецепт салату з квасолі без майонезу.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Квасоля червона – 1 банка
- Цибуля червоний – 1 головка
- Помідори черрі – 6 – 8 шт.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Для заправки: –
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з квасолею без майонезу. Для салатної заправки змішайте між собою олія, гірчицю і сіль, додайте також і трохи лимонного соку. Гірчицю можна брати як зернову (діжонську), так і звичайну.
Дрібно наріжте цибулю, бажано цибуля солодкий, придатний для салату. Якщо хочете, замаринуйте цибулю попередньо, щоб прибрати гіркоту.
Огірок обмийте, обсушіть, додайте до цибулі.
Томати черрі промийте і обсушити, розрізати на 2-3 частини. Більш великі помідори наріжте дрібніше. Томати викладіть на салат і туди ж додати часник, пропущений через прес.
Квасолю відкиньте на друшляк, промийте від рідини кип’яченою водою і злегка обсушити. Додайте квасолю салат до інших компонентів.
Додайте зелень і заправку в салат, перемішати. Для прикраси можна використовувати маслини і відразу ж подавати до столу.
Приємного апетиту!
Новости